Boek presentatie Waterwereld haken

Een paar weken geleden ontving ik een uitnodiging om de boekpresentatie van het nieuwe boek van Bas den Braver ( http://www.zabbez.com/ ) bij te wonen. Natuurlijk leek mij dat super leuk dus afgelopen zaterdag 6 juli vertrok ik naar Wolplein waar de presentatie plaatsvond.

Het nieuwe boek van Bas (ook bekend als Zabbez) heet: Waterwereld haken en Wolplein (http://www.wolplein.nl ) bleek omgetoverd te zijn tot een heuse waterwereld! Wat een prachtige decoratie met de karakters uit het boek! We werden hartelijk ontvangen door Bas, zijn partner, Loes Verhoeven en oa Kim en Petra van Wolplein. Gezellig kletsen met elkaar met een kopje koffie/thee en taartjes die zelfs geheel in stijl waren met het thema.

Loes ( http://www.freubelweb.nl ) heeft de organisatie van de boekpresentatie op zich genomen in samenwerking met Bas en Wolplein.

Bas vertelde hoe hij aan de inspiratie voor dit boek is gekomen en beantwoordde al onze vragen omtrent het haken van amigurumi. We ontvingen allemaal een exemplaar van het boek en dat wilde ik natuurlijk graag laten signeren door Bas.

Het enthousiasme van Bas werkte aanstekelijk en wij (de bloggers/vloggers) wilden meteen aan de slag met deze leuke onderwater figuren. Wat bleek; we mochten allemaal een keuze maken uit een van de karakters uit het boek en kregen van Wolplein het benodigde materiaal om dat figuur te maken!

Bedankt Wolplein voor het fijne Catania katoen!

Wat was het gezellig! En we zijn natuurlijk ontzettend verwend met het boek (dank aan Bas) en het materiaal om een figuur uit het boek te maken (dank aan Wolplein). Bedankt Bas, Loes en Wolplein voor deze geslaagde ochtend!

Afgelopen week ben ik meteen aan de slag gegaan met het maken van het door mij gekozen figuur uit het boek en dat is Goudvis Gwen. Het was erg moeilijk kiezen omdat alle figuren zo leuk zijn! Het boek is mooi vormgeven met prachtige foto’s en duidelijke haakbeschrijvingen. Echt een aanrader voor de amigurumi liefhebber zoals ik!

Dit is mijn versie van goudvis Gwen!

Ze is gehaakt met Catania katoen en naald 2,5. Het katoen haakt erg fijn en heeft een mooi glansje. Ik gaf haar een beetje een “gepimpte” look met geborduurde ogen en mond en een volle haardos! Het patroon is heel duidelijk dus ik had Gwen best snel klaar. Nu kiezen: welke leukerd wordt de volgende?

Het boek is volop verkrijgbaar bij handwerkwinkels, online shops en natuurlijk bij Wolplein ( https://www.wolplein.nl/waterwereld-haken )

Het eerste boek van Bas heet: Bloemenpoppen haken en is ook bij Wolplein verkrijgbaar.

Super organisatie door Loes (Freubelweb)
Bas met alle uitgenodigde bloggers/vloggers

Ik hoop dat jullie te hebben geïnspireerd met dit blogbericht en zou zeggen; aan de haak met de patronen uit dit leuke boek!

Groetjes Esther


8 thoughts on “Boek presentatie Waterwereld haken

    1. dank je Sofie! Was echt zo leuk om er bij te zijn! een echte onderwater wereld was het! Het boek bevat zulke leuke patronen, het was echt moeilijk om er 1 te kiezen! Goudvis Gwen werd het en ze kreeg idd een essiebirdies touch! liefs esther xx

      Like

    1. dank je Linda! leuk dat je mijn bericht las! het was een hele gezellige ochtend bij wolplein en ook weer kennis gemaakt met mensen die ik nog niet kon en dat is ook altijd erg leuk. Het boek van Bas ziet er prachtig uit, echt een aanrader. liefs Esther xx

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s