haakpatroon kersthanger/crochet pattern reindeer

ENGLISH BELOW

Vorig jaar rond deze tijd ontwierp ik een lama kersthanger voor het boekje dat Freubelweb uitgaf: Kerst en Winterhaaksels. https://www.freubelweb.nl/product/kerst-winter-haaksels/ Een deel van de opbrengst van dit boekje is bestemd voor de Esther Vergeer Foundation. Later kwamen er nog drie boekjes bij en zo werd het een serie. (de boekjes zijn oa te bestellen via Freubelweb)

Dit jaar wilde ik ook een kersthanger ontwerpen voor een goed doel. Het goede doel waar ik voor in actie wil komen is deze keer: Stichting hulphond. https://hulphond.nl/ Ik ontwierp een klein rendiertje om in de kerstboom te hangen of natuurlijk ook leuk als decoratie bijvoorbeeld in een kerstkrans of als klein kerstcadeautje!

Wat doet Stichting hulphond?

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Het is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.

Bij Hulphond Nederland is continue aandacht voor optimaal dierenwelzijn. Dit geldt zowel binnen het opleidingsproces van de hulphonden als tijdens hun inzet voor mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag. Belangrijke pijlers binnen het welzijnsbeleid zijn voeding en huisvesting, ontspanning en contact met soortgenoten, trainingsmethodieken, emotionele beleving, en aandacht en affectie. Ze zien het als hun voornaamste taak en verantwoordelijkheid om medewerkers, gastgezinnen en cliënten zodanig te begeleiden en te instrueren dat zij respectvol en zorgvuldig omgaan met de honden die zij onder hun hoede hebben.

Het inzetten van hulphonden spreekt me erg aan omdat ik er van overtuigd ben dat mensen zoveel baat kunnen hebben bij de omgang met dieren (honden). Dieren geven heel veel liefde en maken geen onderscheid. Ik ben al vanaf dat ik een klein kind was dol op dieren en heb bijna mijn hele leven al doorgebracht met een hond. Ik gun iedereen de vriendschap van een hond en zeker de mensen die een extra steun nodig hebben. Lees meer over de werkwijze van Stichting hulphond hier: https://hulphond.nl/therapie-en-coaching/therapeuten/

Actie:

Ik wil graag Stichting hulphond steunen op de volgende manier:

Het haakpatroon van de rendier kersthanger bied ik te koop aan voor € 2,50. Per verkocht patroon zal ik € 1,50 doneren aan stichting hulphond. Ik zal in de week na kerst het bedrag van de donatie doorgeven via Facebook en Instagram. Ook na kerst blijft de actie gewoon doorlopen en zal ik € 1,50 per verkocht patroon doneren.

Ik hoop dat jullie dit mooie doel wil steunen door middel van de aankoop van het rendier kersthanger patroon. Je kunt het patroon bij me bestellen door me een mail te sturen: esther.vogelaar@ziggo.nl Je mag me ook een pb sturen via Facebook of Instagram. Alvast bedankt!

Liefs, Esther

ENGLISH

This is my new christmas pattern: a little reindeer to decorate your tree but also lovely as a small christmas gift. The pattern is available in Dutch and English(US crochet terms). You can purchase it for the amount of € 2,50 and you will receive the pdf pattern in your mailbox including photo’s. € 1,50 of the price will be donated to charity: stichting hulphond.nl. this organization helps people with special needs by supporting them with special trained dogs.

You can send me an email to order the pattern and you can pay with Paypal. Email: esther.vogelaar@ziggo.nl

I hope you like my little reindeer! love Esther


3 thoughts on “haakpatroon kersthanger/crochet pattern reindeer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s