boekpresentatie Amilishly dolls

Vorige week zaterdag vond bij Wolcafe https://www.wolcafe.nl/ in Schoonhoven de boekpresentatie plaats van het eerste haakboek van Alexa Boonstra (Amilishly).https://amilishly.nl/ Daar keek ik heel erg naar uit!

Ik ken Alexa al een tijdje en ik vind haar popjes echt supermooi. daar komt nog eens bij dat ik Alexa ontzettend lief en getalenteerd vind. Superblij dus dat ik was uitgenodigd om deze feestelijke presentatie bij te wonen.

We hadden een gezellige tafel met allemaal fans van de popjes van Alexa. Het boek is uitgegeven door Livres de Louise; de uitgeverij van Loes Verhoeven (Freubelweb) https://www.freubelweb.nl/amilishly-dolls/

Loes vertelde het een en ander over de totstandkoming van het boek en het was ons duidelijk dat er heel wat uren werk in dit prachtige boek zitten. het boek bevat een zeer duidelijke uitleg voor het maken van 11 unieke op Japan geïnspireerde poppen en 1 bonus Kokeshi doll. Alexa heeft de beschrijving van de poppen zeer gedetailleerd gedaan en omdat alles zo duidelijk wordt beschreven is het boek ook geschikt voor de haaksters en hakers die nog niet zoveel ervaring hebben met het haken van poppen.

Alle poppen hebben Japanse namen en de betekenis ervan wordt uitgelegd in het boek. Alexa heeft een Japanse dame ontmoet die de namen en betekenis nagekeken heeft, dus ook dat is zeer nauwkeurig gedaan.

Gijs de vriend van Alexa was er ook en ook hij heeft de poppen uit het boek gehaakt!

Ik heb zelf nog nooit een haakboek gezien dat zo goed is uitgewerkt met uitleg van alle onderdelen bijvoorbeeld hoe je het frame van ijzerdraad maakt en precies hoe de haren worden gedaan. Echt super! ben je zelf erg nieuwsgierig geworden naar het boek? Het is in heel veel winkels en webshops te koop voor €21,95 en natuurlijk ook bij de Freubelwebshop https://www.freubelweb.nl/product/pre-order-amilishly-dolls/ en Amilishly Designs https://amilishly.nl/product/amilishly-dolls/

Tijdens de presentatie kregen we een superleuke goodiebag geknoopt in Japanse stijl. Het popje op de stof was ook getekend door Alexa. Dat ze goed kan tekenen kun je ook in het boek zien want de schetsen en prachtige illustraties zijn ook toegevoegd. In de goodiebag zat een compleet pakket om een popje uit het boek te maken en een heel mooi Yarn and Colors schaartje uit de nieuwe collectie Ik kreeg een pakket om Akiko te maken!

Akiko is een prachtig popje in de Japanse stijl Fairy Kei; geïnspireerd op tekenfilms uit de jaren ’80 ( wel bekend bij mij want toen was ik een jong meisje). de naam Akiko betekent helder en vrolijk kind. Ik hou van vrolijkheid dus hoe bijzonder is het dat ik dit pakketje kreeg!

Op de foto’s zie je mijn gehaakte Akiko. Ik haakte haar met naald 2,5 (in het boek wordt met naald 2 gehaakt, dus mijn popje is wat groter). Het haar van Akiko heb ik niet vastgelijmd maar met kleine steekjes vastgenaaid. Omdat ik de pop voor een klein meisje maakte heb ik geen frame van ijzerdraad gemaakt en heb ik de ogen geborduurd. Ik vond het heel leuk om Akiko te maken en er volgen zeker nog meer vriendinnetjes uit het boek.

Ik wil natuurlijk Alexa en Loes bedanken voor de uitnodiging en het boek en Wolcafe voor de gastvrijheid en het pakketje! het was een topdag!

liefs Esther


6 thoughts on “boekpresentatie Amilishly dolls

  1. Wat is Akiko prachtig geworden, die oogjes ik ben er verliefd op. Zo knap geborduurd dat zou ik ook wel willen leren.
    Geweldig mooi Esther en wat een leuk verslag heb je geschreven. Het was echt een geweldig leuke dag, liefs Karin

    Like

    1. dank je wel lieve Karin! het was zo leuk; de boekpresentatie vorige week, en wat is het een prachtig boek he! Ik heb heel veel zin om nog meer popjes te maken! Ik kijk uit naar jouw popjes, veel liefs Esther xx

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s